Cine mai e şi Aspazia Droniuc?

dare si luare de mita. foto times4news.ro

Pornind de la faptul că numita Aspazia Droniuc este veriga de legatură dintre cele două dosare de la Cluj – dosare care îi are ca personaje centrale pe vicepreşedintele Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica, şi primarul oraşului Cluj-Napoca,  Sorin Apostu, ambii învinuiţi de “luare de mită în formă continuată” am încercat să aflu mai multe date despre aceasta persoană.

Aspazia Droniuc are 36 de ani şi s-a născut la Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava. A fost pentru ceva vreme ziaristă la Iaşi şi apoi la Cluj-Napoca, la Monitorul de Cluj. Se pare că tot la Cluj s-a înscris în PD, actualul PDL.

La Cluj şi-a înfiinţat 2 firme: Frarom Import-Export şi Groupe Frarom Agent de Asigurare SRL. Sediul social al firmelor a fost iniţial pe strada Clăbucet, cartierul Mănăştur, din Cluj-Napoca. Aici a figurat doar scriptic sediul celor două firme.

Ulterior, Aspazia Droniuc, a mutat sediile firmelor, într-un ansamblu de blocuri de lux de pe strada Trifoiului. Aici, pe strada Trifoiului, Droniuc deţine două apartamente, situate însă în blocuri diferite din cadrul aceluiaşi ansamblu.

Cercetată în două dosare încă din 2009 –  unul de trafic de influenta si unul de evaziune fiscala, Aspazia a intrat in vizorul SRI din cauza evaziunii fiscale si a traficului de flori din Olanda. Aceasta, potrivit Gazetei de Cluj.

Faptul că se cunoştea cu Radu Bica, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a fost fructificat de SRI. Ca să-şi spele o parte din păcate –  în cazul celor 2 dosare mai sus amintite – se pare că a acceptat să îl toarne pe Bica. Astfel, pe baza unor interceptări telefonice, dupa cîteva ore după ce i-ar fi “împrumutat” lui Bica 10.000 de euro, procurorii DNA l-au săltat pe cel care era cunoscut drept şeful licitaţiilor în Consiliul Judetean Cluj. Aspazia ar fi declarat că a dat mita lui Bica pentru a câstiga licitaţia pentru mentenanţa noului stadion Cluj Arena. În cazul Bica, unii apreciază că probele sunt “şubrede” şi singurul fapt pe care se bazează e mărturia unei persoane care este învinuită, la rândul său, în alte două dosare.

Momentan, singurul lucru bun – dacă se poate spune asta – de care a beneficiat Aspazia este acela că nu a fost arestată preventiv. A rămas însă învinuită în dosarul de presupusă „dare de mită” către Bica.

La rândul său, primarul Sorin Apostu a fost ridicat de procurorii DNA pe baza declaraţiei-denunţ făcută de aceeaşi Aspazia Droniuc.

Aşadar, Aspazia este, pentru moment pionul de bază în povestea ce zguduie urbea clujeană de peste 24 de ore.  Să vedem ce va mai urma.

What Next?

Related Articles

14 Responses to "Cine mai e şi Aspazia Droniuc?"

 1. eu says:

  e de “incredere” acuzatoarea! se poate baza DNA pe denuntul ei, nici nu mai e nevoie de alte investigatii, cuvantul ei ajunge. felicitari DNA!

 2. Bure says:

  Se pare ca in cazul invinuitului Apostu vorba targului avea dreptate. Dl 50% a cazut pe mana lui. Ce-i prea mult strica. Restul sunt povesti si povesti despre profesionalismul unora, in cazul nosru DNA. Ma bucur sincer ca dl Primar a fost in atentia SRI de 2 ani iar in baza muncii acestora DNA nu a avut ce sa faca. Pe vicii de procedura nu-ti poti cladii nevinovatia. Astept curatenia slugilor din primarie. Pentru ca sefii de directii de acolo au tolerat abuzurile primarului. Cand mergi acolo prea multe priviri in pamant, prea de multe acte blocate in biroul nr 1, prea de multe ori expresia Noi nu avem ce face. Nu de noi depinde. Cu inca un mandat al distinsului moldovean pocait ajungea Clujul sa semene cu Focsaniul.

  • ASPAZIA says:

   Cat de mic poti fi @bure! Arata Clujul ca Focsaniul? Poti spune ceva rau despre primarul Clujului? Cata ura si frustrare incape in inima si sufletul tau mic!!!! Sa ai parte de ceea ce-i doresti primarului si echipei sale!

   • Bure says:

    Pentru relaxare recomand distinsei Aspazia sa se plimbe prin parcurile Clujului. Cum care? Alea de le-a promis Apostu. Unu in fiecare an de mandat. A… imi recomazi Cetatuia. Ii fain. Dar sa te uiti doar in sus ca pe jos…. Sau vrei sa-mi recomanzi Parcul feroviarilor (vezi sa nu te prinda cineva sa te…. ). Sau poarte vrei sa spui ca tarcurile cu plasticuri de 20/20 m cica locuri d ejoaca or fi parcuri.

    Apropos sti ce a aprobat distincul Apostu sa se faca la Sf Ion? Un cartier cu 3000 de apartamente. (trebuia distrusa cumva si padurea)., Bineinteles in cardasie cu Udrea si Oprea.

    Rau am ajuns clujenii cand consideram ca reprezentativ pentru noi e un moldovean pocait. Si asta dupa ce am avut de suportat nebunia unui banatean cam dus.

    • pzzzz says:

     total de acord cu Bure. Chiar si daca a facut lucruri bune, Apostu nu trebuie iertat! Are/avea salariu de primar (presupun, nu unul modest) de ce mai trebuia sa fure? Pentru furt sau mita (numiti-o cum vreti) trebuie judecat si bagat in puscarie, iar cate o poza al lui pus in fiecare institutie, ca alesii nostrii sa tina minte de ceeace li se poate intampla daca-s mult prea lacomi. La revedere Dl. Apostu

 3. BIANCA says:

  cine mai este si tanti asta si de la cine si citi bani o fi primit sa strice imaginea Clujului?

  • ASPAZIA says:

   tanti asta este o infractoare care in schimbul libertatii, a acceptat sa ii toarne cu minciuni, pe cei 2 dintre cei mai populari si buni oameni si slujbasi ai Clujului.

 4. BIANCA says:

  vai de noi in ce lume traim!

 5. clujean says:

  Eu sunt foarte curios, domnule redactor, care este ansamblul de lux de pe Trifoiului? Sau pentru D-voastra lux inseamna tot ce nu e pestera?

 6. E says:

  POT REZOLVA PROBLEMA : Aspazia Droniuc ! EXISTA O SOLUTIE LA ORICE PROBLEMA

 7. Tot Eu says:

  RUSINE CLUJENI!!! La indemnul unui mocan ratat(a se citi Boc) ati dat Clujul pe mana unor MOLDOVENI( eu le zic soldoveni) MORTI DE FOAME si iesiti dintr-un cur_ar pe nume Stefan si o betiva pe care o cheama Parascheva! Ultima speta de romani au ajuns in fruntea CAPITALEI ARDEALULUI!!!!

 8. eforie says:

  Aspazia Droniuc o mare tepara,cred ca a dat tepe prin toata tara, in continuare sa-i dea d-zeu dupa sufletul ei HAPSAN. VA URMA