Christine Lagarde şi apelul de la Davos pentru combaterea crizei din zona euro

Christine Lagarde director FMI foto wikipedia

La Forumul Economic Mondial de la Davos, încheiat în urmă cu o zi, Christine Lagarde, şefa FMI-ului, a lansat un apel statelor din zona euro, să depună eforturi susţinute în vederea combaterii crizei din zona euro.
“Presiunile au crescut considerabil, iar acum a sosit momentul pentru soluţionarea problemei”, a spus directorul Fondului Monetar Internaţional, citată de Deutsche Welle.

“Creşterea economică, sporirea competitivităţii şi consolidarea bugetului ar tebui să fie o prioritate pentru ţările din spaţiul euro”, a mai spus Lagarde.
Christine Lagarde a mai avertizat faţă de riscurile globale pe care criza euro le implică.
“Aceasta nu este o criză europeană, ci o criză care poate declanşa un efect al dominoului în întreaga lume”, a mai spus Lagarde, adăugând că “la această criză nimeni nu e imun”.

Directorul FMI a făcut apel la statele din zona euro să combată o eventuală răspândire a crizei şi să recâştige încrederea pieţelor financiare internaţionale.
În ce priveşte apropiatul summit de la Bruxelles, consacrat crizei din zona euro, Christine Lagarde s-a arătat totuşi încrezătoare, apreciind că “există semne bune privind soluţionarea chestiunii”.

Sursa: Deutsche Welle

What Next?

Related Articles