China declară că va rămâne un investitor important pe piaţa europeană

China si UE. foto buznews.ro

China declară că va sprijini UE, chiar dacă acum Uniunea întâmpină greutăţi în punerea în aplicare a planului de salvare a Greciei.

“China speră că Uniunea Europeană îşi va pune în aplicare planul de salvare, în pofida referendumului ce va avea loc în Grecia, la care populaţia ar putea respinge ajutorul european şi măsurile de austeritate”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hong Lei, citat de Deutsche Welle.
El a dat asigurări că “Beijingul va rămâne un investitor important pe piaţa europeană”, şi este dispus să găsească noi metode pentru a ajuta Europa să depăşească actuala criză a deficitelor.

Fondul European pentru Stabilitate Financiară (FESA) încearcă să convingă China să investească în planul de salvare a ţărilor din zona euro, care se confruntă cu crize ale datoriilor suverane.

Directorul FESA a declarat zilele acestea că nu negociază în prezent cu Beijingul ca potenţial investitor, ci poartă consultări pentru a decide termenii unei eventuale strângeri de fonduri.

Potrivit unor analişti, China ar putea oferi FESA circa 70 de miliarde de euro, în cadrul eforturilor de a spori resursele financiare ale fondului la 1.000 de miliarde de euro.

Fapt ce nu poate fi neglijat: Beijingul a avertizat, însă, că va cere garanţii importante privind siguranţa posibilelor investiţii.

Sursa: Deutsche Welle

What Next?

Related Articles