China: 2008 cel mai dificil an pentru economia naţională

Agenţia de presă reters, citată de Mediafax transmite că premierul chinez Wen Jiabao a declarat că anul 2008 ar putea fi cel mai dificil pentru economia naţională, din cauza incertitudinilor de pe plan mondial şi a problemelor cu care se confruntă piaţa locală.

Declaraţiile lui Wen se adaugă temerilor exprimate de oficialii de la Beijing legate de accelerarea inflaţiei la maximul ultimilor zece ani, declinul bursei şi apariţia unor întreruperi în alimentarea cu electricitate ca urmare a condiţiilor meteo extreme din această iarnă.
Premierul Chinei nu a furnizat detalii privind problemele cu care s-ar putea confrunta economia sau ce măsuri ar trebui să ia guvernul pentru a le contrabalansa.
Oficialii de la Beijing au promis că vor înăspri condiţiile de politică monetară în acest an, pentru a combate accelerarea inflaţiei şi a reduce avansul economic, dar unii analişti au comentat că un posibil declin al exporturilor, determinat de situaţia globală, ar putea presa guvernul să adopte o atitudine de relaxare.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles