Cezar preda, PD-L: Ma oboseste aceasta solidaritate tiganeasca la PD-L cu Ridzi

Într-o încercare de a sintetiza evoluţiile din scandalul Ridzi vicepreşedintele democrat-liberal Cezar Preda, citat de NewsIn, a declarat: “Mă oboseşte această solidaritate ţigănească a PD-L cu Ridzi. E împrumutată de la PSD. Aduceţi-vă aminte de acea solidaritate cu Bivolaru, când nu mai contează dacă omul e vinovat sau nu este vinovat, trebuie să fim solidari. Eu cred că trebuie sa terminam acest lucru cât mai repede, pentru că nu cred că este important pentru PDL ca în fiecare zi să dea răspunsuri despre Ministerul Tineretului şi Sportului”.


Declaraţia a fost făcută vineri 03 iulie înainte ca informaţiile privind demisia iminentă a Monicăi Iacob Ridzi să apară în presă.

Monica Iacob Ridzi nu şi-a depus demisia şi nici nu şi-o va depune, au declarat, pentru HotNews.ro, surse politice, contrazicând astfel zvonurile potrivit cărora ministrul Tineretului şi Sportului ar fi urmat sa demisioneze. “Este vorba despre o dezinformare”, susţin sursele citate.

Mai mult, Monica Iacob-Ridzi a dezminţit informaţia “vehiculată în mass-media pe surse” potrivit căreia şi-ar fi dat demisia, într-un comunicat al Partidului Democrat-Liberal.

“Dezmint informaţia vehiculată în mass-media pe surse potrivit căreia mi-am depus demisia din funcţia de ministru. Din respect pentru o informare corectă a opiniei publice, rog mass-media să ia în considerare doar poziţia mea oficială”, potrivit sursei citate.

Unele surse politice dadeau ca sigură, vineri la prânz, demisia ministrului Tineretului şi Sportului, în urma scandalului iscat de cheltuirea, de către institutia condusă de Monica Iacob Ridzi, a aproape 600 de mii de euro pentru organizarea spectacolului de Ziua Tineretului.

Declaraţia făcută de reprezentantul Media Pro Production, Costi Mocanu, audiat de comisia de anchetă care verifică contractele de la Ministerul Tineretului şi Sportului, a lămurit aspectele privind modul de organizare a spectacolului de pe 2 mai de la Costineşti:

- MediaPro Production şi Nestle au suportat costurille scenei de la Costineşti şi au organizat tot evenimentul;

- deşi în contract (MTS şi Artisan Consulting n.r.) era specificat că firma Artisan Consulting urma să plăteasca din banii MTS, potrivit lui Mocanu, cheltuielile cu artiştii, scena, luminile şi sonorizarea au fost suportate de Media Pro Production;

- acţiunea de la Costineşti a fost organizată de Media Pro Pictures, care a dat acceptul să se folosească brandul MTV, au avut voie să organizeze MTV Days;

- bugetul total al acestei acţiuni a fost suportat de Media Pro Pictures şi partenerul ei comercial în această acţiune, care este firma Nestle;

- nu există un contract între Media Pro Production şi Ministerul Tineterului şi Sportului;

- Media Pro Production a cumpărat drepturi de televizare pentru acest eveniment, “noi Pro Tv SA”, a declarat Mocanu în timpul audierilor.

La intrebarea deputatului PD-L, Sever Voinescu cine a dat banii şi s-a ocupat de organizare, Mocanu a raspuns clar: “Media Pro Production. Scena pe care s-a desfăşurat evenimentul brenduit de către noi, MTV Days, scena mare, colorată intens în roşu datorită advertiserului, a fost inclusă în bugetul de producţie al evenimentului MTV Days organizat de către Media Pro Pictures, prin urmare costurile acestei scene au fost suportate de către ei (Nestle n.r.)”, a explicat directorul executiv al PRO TV.

În contractul semnat de Ministerul Tineretului şi Sportului cu firma Artisan Consulting era prevazută plata pentru organizarea de la Costineşti, banii pentru scenă, efectele speciale şi artiştii.

În concluzie MTS a dat bani firmei Consulting să se ocupe şi să plătească ceea ce a cheltuit Media Pro.

Concluzie: declaraţiile politice făcute de Cezar Preda ca şi întrebarea pusă de Sever Voinescu (PD-L) lasă în ofsaid toată gruparea din PD-L decisă să apere cu orice preţ acţiunea ministrului Ridzi. Lipsa de atitudine a premierului denotă însă că sforile acestei afaceri sunt deasupra lui. Rămâne ca demisia/demiterea ministrului Ridzi să se producă în câteva zile lucrurile fiind evidente în defavoarea sa, iar susţinerea sa prin Elena Băsescu (prin tatăl său) – Elena Udrea (care inspirat a început să tacă) – Cristian Boureanu (un instrument ridicol) să înceteze. Este interesant care va fi compromisul şi unde se va încadra din punct de vedere juridic acţiunea ministrului.

sursa: HotNews

What Next?

Related Articles