Certificate energetice – introduse, probabil, din 30 martie

Certificatele energetice vor fi introduse probabil de la 30 martie. Declaraţia a fost făcută de Ioan Andreica, Secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Acesta a pecizat că “instituţia va propune ca pentru blocurile reabilitate termic să nu fie necesară eliberarea unui astfel de document”.


“Probabil la 30 martie vor fi introduse certificatele, dacă vom îndeplini toate condiţiile impuse de Guvern. Avem softurile, avem ghidurile, avem legislaţia, din punct de vedere tehnic suntem pregătiţi, este greu de spus dacă numărul de auditori este de ajuns. Piaţa ne va spune care este numărul optim de auditori, în funcţie de numărul tranzacţiilor”, a spus Andreica.

El a menţionat că în lunile februarie-martie se vor organiza cursuri în vederea autorizării unui număr de circa 200 de auditori, pentru care deja au început înscrierile.

“Nu vreau să se spună că fabricăm auditori pe bandă rulantă, sunt examene pe care aceştia le vor da. Într-o lună, o lună jumătate vor mai fi autorizaţi 150 de auditori. Dacă sunt condiţii de a introduce certificatele fără a produce blocaj pe piaţă, vom propune din nou 30 martie”, a adăugat secretarul de stat în MDRT.

 

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles