CERF 2009 – cel mai important eveniment IT din Romania

În aceste zile se desfăşoară cel mai important eveniment IT din România. Ediţia CERF 2009 are loc în contextul perioadei economice dificile, ce determină o repoziţionare a tuturor companiilor IT.


Concret, se resimte, din ce în ce mai mult, nevoia de securitate şi control al informaţiei, a diversificării canalelor de comunicare online, offline şi a abordării cerinţelor specifice industriilor din ce în ce mai specializate.

Sectorul IT “beneficiază” de sprijinul ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii informaţionale, Gabriel Sandu. Acesta “speră ca în perioada următoare acest domeniu să ajungă la 15% din PIB-ul României”.

Ediţia din acest an nu se mai adresează publicului, ci pentru prima dată, doar specialiştilor. Criza economică se resimte şi în scăderea numărului de firme participane: 65, faţă de 116 companii anul trecut.

“CERF-ul de anul acesta este o oglindă clară a ceea ce se întâmplă cu IT-ul românesc. Cu toate că apele sunt cam tulburi, România rămâne singura ţară din estul Europei care are un târg de o asemenea anvergură”, a declarat Gabriel Sandu, ministrul Comunicaţiilor.

 

 

Sursa: RADOR

What Next?

Related Articles