Cenzura: una din “dramele” lui Cristian Preda in cadrul PDL

Cristian Preda afirmă faptul că în cadrul PDL “membrii au parte de cenzurarea opiniilor, declaraţii cu dublu înţeles, ameninţări, dispreţul faţă de forme cum ar fi exprimarea prin intermediul unui blog”. În comparaţie cu aceasta, între europarlamentarii PPE “există respect pentru opinia celuilalt şi dialog”.

 

“Mecanisme instituţionale, respect pentru opinia celuilalt, dialog, flexibilitate, programare – aştia sunt termenii experienţei din PPE. PDL – cenzurarea opiniilor, declaraţii cu dublu înţeles, ameninţări, dispreţul faţă de forme cum este de pildă exprimarea prin intermediul unui blog, intervenţia publică a unor colegi care consideră că orice exprimi înseamnă un potenţial pericol pentru partidul din care faci parte. Ideea că poţi veni în forme care nu sunt instituţionalizate pentru a exprima în mod haotic o opinie sau alta.

Mi s-a spus: “aaa, păi puteţi veni oricând în BPN”. Eu nu am dreptul să intru în BPN, conform Statutului, n-am dreptul să deschid uşa şi să zic: “hello, am ceva să vă spun”. În locul unei instituţionalizări, se preferă improvizaţia. Asta este experinţa pe care o am. Toate astea vin din ceea ce cred eu că constituie o parte importantă a ansamblului democratic şi anume credinţa în forţa ideilor”, a declarat Cristian Preda, în timpul unei dezbateri organizate de Organizaţia de Tineret a PDL Sector 4.

El a mai spus că s-a înscris în PDL în urmă cu mai bine de un an, dar că nu i s-a cerut niciodată punctul de vedere asupra niciunei chestiuni.

“Atunci când am exprimat puncte de vedere în care sunt opinii despre felul în care este amenajată relaţia dintre partidul în care am intrat şi lumea românească, am primit reproşuri sau aplauze”, a spus Preda.

“Deşi am cerut să instituţionalizăm dialogul, mi-a fost reproşată dorinţa de a construi o hartă a opiniilor pe chestiuni foarte interesante, de la chestiunea taxelor şi impozitelor până la chestiunea exprimării libere. De câte ori sunt în dezacord cu o opinie care, de altfel, este exprimată ulterior, mi se reproşează acest lucru. Este o experienţă dramatică”, a adăugat europarlamentarul PDL.

 

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles