Centrala nucleară de la Cernavodă – proiectată să reziste la peste 8 grade Richter

Potrivit informaţiilor furnizate de Societatea Naţională Nuclearelectrica, operatorul Centralei nuclearo-electrice de la Cernavodă, citate de AGERPRES, centrala nucleară de la Cernavodă a fost proiectată să reziste la cutremure de o magnitudine de peste 8 grade pe scara Richter.

Studiile de specialitate atestă faptul că în România nu există riscul producerii unui cutremur cu o magnitutidune atât de mare că a celui produs în Japonia.
“În România nu există riscul producerii unui cutremur cu o magnitutidune atât de mare că a celui produs în Japonia, magnitudinea maximă la noi fiind între 7 şi 7,5 grade pe Richter.

Centrală nucleară de la Cernavodă a fost proiectată să reziste la cutremure cu o acceleraţie terestră de 0,2 G, intensitatea maximă de apariţie a unui cutremur major luată în calcul pentru proiect pentru zona Cernavodă este de unul la 1000 de ani, adică 10 -3, care corespunde aproximativ la gradul 8 pe scară Richter”, menţionează operatorul.

Potrivit sursei citate, “în cazul în care are loc un seism, centrala se opreşte în condiţii de securitate nucleară, respectiv asigură oprirea reactorului, răcirea zonei active şi monitorizarea parametrilor de securitate nucleară”.

Sursa: AGERPRESWhat Next?

Related Articles