Cele mai bune orase din tara in care sa lucrezi in perioada de criza

Şi în perioada de criză, Bucureştiul, Cluj-Napoca şi Timişoara rămân locurile pe care consultanţii, recruiterii, oamenii de afaceri sau absolvenţii de MBA le-au nominalizat în topul preferinţelor pentru a lucra.

Motivul? Oferă cele mai multe oportunităţi de carieră şi cele mai mari salarii. Deloc de neglijat, marile oraşe sunt şi printre singurele în care încă se mai fac angajări.

Dacă anul trecut salariile erau cele care dictau în momentul alegerii unui loc de muncă, în prezent, înainte de a se gândi la nivelul salarial, angajaţii preferă să aibă în primul rând un loc de muncă.

Criza nu a schimbat semnificativ clasamentul celor mai bune oraşe în care să lucrezi. În continuare, clasamentul ar putea fi simplificat la Bucureşti versus restul ţării. Şi în topul de anul trecut, pe primele locuri s-au clasat Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov şi Sibiu.

Capitala oferă cele mai diversificate oportunităţi de carieră, cele mai mari salarii şi are cea mai scazută rată a şomajului – 1,9%. Mai mult decât atât, peste 90% din multinaţionalele prezente în România au sediul în Bucureşti. Oraşe precum Braşov, Sibiu, Constanţa, Iaşi, Ploieşti sau Arad ocupă locuri mai putin privilegiate in clasamentul facut de oamenii de afaceri, intrucat nu ofera perspective de business si nici nu se pot compara cu Cluj-Napoca sau cu Timişoara în ceea ce priveşte nivelul investiţiilor străine atrase.

Absolvenţii programelor de MBA, de pe piaţa locală sau din străinătate, ar alege, după Bucureşti, să lucreze în oraşele din vestul ţării din varii motive: fie vor o viaţă mai liniştită, la standarde ridicate, fie se uită spre potenţialul pieţelor din vestul Europei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa: Ziarul Financiar

What Next?

Related Articles