Cel puţin 80 de morţi în urma unui atac cu armament uşor la o întrunire politică în Norvegia – UPDATE

Poliţia norvegiană a anunţat că, cel puţin 80 de persoane au fost ucise de un bărbat înarmat într-o tabără de tineret a Partidului Muncii din Norvegia.

Poliţia a declarat reporterilor, la începutul zilei de sâmbătă, că a descoperit multe alte victime după ce anunţase iniţial un bilanţ de 10 morţi al atacului armat din tabăra de tineret din insula Utoeya, în apropiere de Oslo.

“Nu putem garanta că bilanţul nu va creşte cumva”, a declarat şeful poliţiei Oystein Maeland într-o conferinţă de presă.

Premierul norvegian, Jens Stoltenberg, a calificat sâmbătă drept “tragedie naţională” dublul atac sângeros care s-a soldat vineri cu cel puţin 87 de morţi la Oslo şi în împrejurimile sale, relatează AFP.

“Niciodată de la cel de-al doilea război mondial ţara noastră n-a fost lovită de-o crimă de asemenea amploare”, a declarat Stoltenberg într-o conferinţă de presă.

“Este un coşmar”, a adăugat el, vorbind de “frică, sânge şi moarte”, de care au avut parte tinerii reuniţi în cadrul Universităţii de vară a tineretului Partidului Muncii, când un bărbat deghizat în poliţist a deschis focul pe insula Utoeya, în apropiere de Oslo, omorând cel puţin 80 dintre ei.

Alte şapte persoane au murit în explozia unei bombe care a avariat sediul guvernului din Oslo vineri după-amiază.

Poliţia a arestat un bărbat, norvegian de origine, în vârstă de 32 de ani şi care este suspectat de implicare în cele două atentate.

Media norvegiene l-au identificat pe suspect ca fiind Anders Behring Breivik, informaţie pe care poliţia refuză s-o confirme.

 

UPDATE 1: Poliţia norvegiană l-a descris sâmbătă pe suspectul arestat după dublul atentat ca fiind un “fundamentalist creştin”,  relatează AFP.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles