Cel mai lung viaduct de pe Autostrada Transilvania a fost finalizat

Compania americană Bechtel a declarat că a finalizat cel mai mare viaduct aflat pe tronsonul 2B Câmpia Turzii – Gilău al Autostrăzii Transilvania.


Construcţia acestui viaduct a început în 2007. Viaductul are o lungime de aproape un kilometru şi o înălţime de 23 de metri şi este situat peste râul Arieş.

Potrivit unui comunicat transmis de Bechtel,lucrările la construcţia viaductului, a cărui înălţime echivalează cu cea a unui bloc de opt etaje, au început în iunie 2007, dar au continuat cu intermitenţe pe parcursul anului trecut, din cauza lipsei de finanţare.

“Pentru construcţia viaductului au fost necesare 192 de grinzi de tip “U”, cu o greutate de 160 tone fiecare, lucrările fiind finalizate prin turnarea plăcii de suprabetonare, astfel încât viaductul va putea asigura, din acest moment, continuitatea transportului greu pe aliniamentul autostrăzii”, se arată în documentul citat.

Directorul de comunicare al Bechtel, Bogdan Sgârcitu, a subliniat că “finalizarea acestui viaduct este un punct de referinţă pentru întregul proiect, întrucât ilustrează nu doar complexitatea lucrărilor, dar şi mobilizarea extraordinară pentru atingerea obiectivului stabilit împreună cu beneficiarul pentru acest an”.

 

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles