Cei “fără sânge în instalaţie” vor fi conduşi de cel “re-evaluat”?

Emil Boc si Traian Igas la reuniunea Asociatiei Prefectilor si Subprefectilor din Romania, 28 mai 2011 foto www.bihorstiri.ro

Doar în urmă cu o zi, mai exact pe 26 septembrie, cu câteva ore înainte de începerea şedinţei CSAT, au apărut unele zvonuri. Unul dintre ele viza persoana lui Gabi Oprea. De fapt, contextul mai amplu se referea la remanierea guvernamentală. Primii vizaţi erau – sau sunt în continuare – ministrul de Interne, Igaş, şi cel de Externe, Baconschi. Motivul remanierii lor: neadmiterea României în spaţiul Schengen.

2 generali ce au contribuit la reforma MApN. Oprea si Lupu. foto ziua veche

Iar acum intervine în schemă şi ministrul Apărării. Pentru că tot a fost el “transformat”, prin re-evaluare, din “şeful mafiei personale a lui Adrian Năstase” în ministrul Apărării Naţionale, probabil, prin aceeaşi metodă va fi numit ministru de Interne.

Aşadar, există mari şanse ca militarii, atât cei activi, cât şi cei în rezervă, să nu se mai poată bucura de protectoratul şi binefacerile postulate de Oprea, în calitate de ministru al Apărării! Să îi roadă invidia şi supărarea pe militari pentru că suflul novator şi importul de know-how – pe care îl adusese în cadrul Apărării – va fi transferat la colegii de la MAI. Ca să nu mai vorbim de reforma prin “metoda re-evaluării”  cadrelor care se va aplica în MAI…

Oricum, cei de la MAI se vor procopsi cu un “doctor în ştiinţe juridice” care-l va înlocui pe “juristul de la Interne”. Mai mult decât atât. În CV-ul lui Gabi Oprea postat pe site-ul Camerei Deputaţilor se specifică următoarele:
Din 2002  are calitatea de Conducător de Doctorate în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. În perioada, 2003 – 2005  a fost membru în Comisiile de Specialitate ale Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare – în cadrul Comisiei de Ştiinte Militare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională. Iar din 2008  şi pîna în prezent este Profesor Universitar, Conducător de Doctorat – la Academia Naţională de Informaţii.

Aşadar, la un asemenea CV cu “greutate academică”, este normal ca refoma în MAI să se înfăptuiască!

Revenind însă. Că Oprea va fi viitorul ministru de la Interne, a fost doar un pont pe care mass-media l-a primit şi difuzat.Deocamdată. Rămâne de văzut dacă zvonul va deveni realitate. Ce credeţi? Va fi sau nu va fi? Oprea, actualul ministru al Apărării, viitorul ministru al Internelor?

Sorina Bruj

What Next?

Related Articles

One Response to "Cei “fără sânge în instalaţie” vor fi conduşi de cel “re-evaluat”?"

  1. Trifon Gruju says:

    Va fi noul ministru apararii organelor (de) interne :)