Ceausescu a fost iubitul lui Gheorghiu-Dej in inchisorile comuniste?

Se pare că poveştile despre relaţia homosexuală dintre Ceauşescu şi Gheorghiu-Dej, nu sunt doar… zvonuri. Titus Popovici, unul dintre cei mai importanţi scenarişti români ai anilor ’70-’80, dezvăluie în romanul „Disciplina Dezordinii”, apărut la Editura „Maşina de scris” un episod  legat de locul în care se vorbea despre presupusa relaţie homosexuală dintre Ceauşescu şi Gheorghiu-Dej.


„În primii ani, bufetul (Marii Adunări Naţionale – n.r.) era mai populat decât sala mare: la preţuri simbolice se găseau tot felul de preparate «speciale», iar munca de bază a chelnerilor, ofiţeri de securitate de la căpitan în sus, era uşurată de coniacul «Courvoisier» dezlegător de limbi care costa mai puţin aici decât rachiul de pere – «adio mamă!» – în oraş; aşa că, am aflat de la Gheorghe Apostol că în închisoare Ceauşescu fusese «fetiţa» lui Gheorghiu-Dej; mai târziu, mi-au confirmat-o Chivu Stoica şi inginerul N. Celac, rezident în România anilor ’40 al GRU (Glavnoe Razvedocinoe Upravlenie), serviciul de spionaj al Armatei Roşii, organizatorul, printre altele, al evadării lui Dej din lagărul de la Târgu-Jiu.”

Dezvăluirea lui Popovici este foarte importantă.

Chivu Stoica a făcut parte din celula de partid care a anchetat în închisoarea Doftana episodul în care Ceauşescu era acuzat de relaţii homosexuale. Se pare că de aici i s-a tras moartea.

Scriitorul enumeră alţi martori credibili. Este vorba despre Gheorghe Apostol, important lider PCR, de asemenea ilegalist, dar mai ales despre inginerul

Celac, agent al serviciilor secrete sovietice.

Sursa: Puterea 

What Next?

Related Articles