Cea mai veche Biblie crestina – publicata pe site

Fragmente din cea mai veche Biblie creştină, scrisă în urma cu 1600 de ani, au fost publicate pe site-ul www.codexsinaiticus.org. Documentul, scris în limba greacă pe pergament, a fost prelucrat specialişti din Marea Britanie, Germania, Egipt şi Rusia.


Dr Scot McKendrick, şeful departamentului-manuscrise la Biblioteca Britanică, spune că vastul document oferă multe oportunităţi de cercetare, citează NewsIn, preluat de 9AM.

” este una dintre cele mai mari comori scrise. Manuscrisul vechi de 1.600 de ani oferă o perspectivă asupra dezvoltării creştinismului şi este o dovadă a modului în care textul Bibliei a fost transmis de la o generaţie la alta”, a declarat acesta.

Disponibiliatea manuscrisului virtual pentru a fi studiat de cercetătorii din lumea întreagă oferă vaste oportunităţi de colaborare. Versiunea originala conţine aproximativ 1.460 de pagini.

Timp de 1.500 de ani, Codex Sinaiticus a fost păstrat într-o mănăstire din Sinai, până când a fost găsit în 1844 şi împărţit între Egipt, Rusia, Germania şi Marea Britanie.

 

 

Sursa:  9AM

What Next?

Recent Articles