Ce vrea Lucian Croitoru, noul premier desemnat al Romaniei

Lucian Croitoru, noul premierul desemnat, a spus că “îşi doreşte un Guvern politic, nu unul de tehnocraţi”. El a adăugat că preşedintele Băsescu i-a promis că va avea un “cuvânt greu în acceptarea miniştrilor”.


Întrebat dacă agreează structura cu 6 miniştri PDL, 7 de la PSD şi  3 de la PNL, (una din variantele vehiculate în mediul politic, n.r), Croitoru a spus:

“Asta e o întrebare care îmi dă prilejul să vă spun că în înţelegerea pe care am făcut-o, în discuţia pe care am avut-o cu domnul preşedinte al României, o să am un cuvânt greu de spus în acceptarea membrilor Guvernului. Guvernul trebuie să fie politic, eu cred într-un guvern de tehnocraţi în condiţii diferite. Astăzi trebuie acţionat rapid. Sunt tehnocraţi, sigur, în România, dar prefer ca cei care sunt deja foarte apropiaţi de procesul decizional din România şi în legătură cu partidele să fie în acest Guvern, pentru că nu este simplu”. 

Croitoru nu a putut spune nici dacă va păstra din miniştrii cabinetului Boc demis şi că “depinde de procesul de negociere”.

Croitoru nu a exclus nici posibilitatea să rămână în funcţie după alegeri, nici să fie înlocuit, spunând că, în calitatea sa de economist, are planuri “de continuitate”.

“Planurile mele asigură o continuitate. Nu-s numai planurile premierului, dacă rămân sau nu. Vă daţi seama că, independent de ce vrea cineva, România va avea un preşedinte ales, în decembrie, pe 6, şi bineînţeles că acela este un moment în care unele lucruri se rediscută, pot fi rediscutate.

“Eu n-am venit cu neîncredere aici, am venit cu încredere”, a încheiat el.

 

 

Sursa: NewsIn

What Next?

Related Articles