CE va prezenta o nouă strategie pentru securitate în luna mai

Sedinta in cadrul CE. foto cursdeguvernare

Sedinta in cadrul CE. foto cursdeguvernare

Comisia Europeană a anunţat că va modifica propunerea referitoare la crearea unui registru european al pasagerilor companiilor aeriene, iniţiativă blocată în Parlamentul comunitar din cauză că nu ar proteja suficient libertăţile individuale.
Prim-vicepreşedintele Comisiei, Frans Timmermans, a precizat că Executivul de la Bruxelles va prezenta o strategie pentru securitate în luna mai a acestui an.

“Comisia Europeană va intensifica lupta împotriva finanţării terorismului şi va consolida colaborarea cu Europol, dorind să anihileze şi traficul de arme în Europa”, a declarat Prim-vicepreşedintele, Frans Timmermans.

“Comisia va folosi toate instrumentele pentru a se asigura că are o strategie care oferă speranţe şi un viitor oricui în Europa – evreu, creştin, musulman, ateu -, deoarece fiecare are dreptul să trăiască în societatea noastră.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene s-a pronunţat pentru folosirea educaţiei şi a tuturor celorlalte instrumente aflate la dispoziţie pentru a preveni  orientarea unei părţi a societăţii, în special a tinerilor, spre extremism şi intoleranţă.

Sursa: RRA, AGERPRES

What Next?

Related Articles