Ce se va intampla cu economica romanesca

Chiar dacă BNR susţine că economia românească a ieşit din recesiune, analistul economic pentru pieţe emergente al Capital Economics, Neil Shearing, afirmă că “este prematur şi puţin îngrijorător să vorbim despre revenire”.


El estimează că economia românească se va contracta atât în 2009 cât şi în 2010, pe măsură ce rata şomajului şi creditele neperformante vor creşte, iar guvernul îşi va reduce cheltuielile.

“În mod clar perspectiva s-a îmbunătăţit, dar există în continuare mult prea multe riscuri în scădere. Anul următor ne aşteptăm la o contracţie economică de o jumătate de procent”, a avertizat Neil Shearing.

Guvernul de la Bucureşti susţine că economia a început să-şi revină după ce producţia industrială şi vânzările cu amănuntul s-au îmbunătăţit iar contracţia trimestrială a Produsului Intern Brut a încetinit.

Guvernul român preconizează că ieşirea din recesiune va avea loc în trimestrul patru iar anul următor se va înregistra o creştere de un procent.

La rândul său, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat recent că “economia îşi va reveni în trimestrul trei sau trimestrul patru, iar evoluţia economică nu poate fi decât una pozitivă”.

 

 

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles