Ce drepturi se reduc cu 25%

Proiectul de lege pe care guvernul Boc vrea să-şi asume răspunderea, pentru diminuarea cheltuielilor bugetare, prevede că reducerea cu 25% a salariilor va fi aplicată şi angajaţilor BNR, Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private şi Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Se reduc cu 25% şi drepturile de natură salarială de care beneficiază personalul din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice, indiferent de modul de finanţare al acestora.

 

În această categorie au fost incluse drepturile personalului trimis în misiune în străinătate, drepturile din legea privind statutul personalului didactic, drepturile specifice pentru activităţile desfăşurate in instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Se reduce cu 25% cuantumul compensaţiei băneşti, respectiv al alocaţiei valorice pentru drepturile de hrană şi respectiv valoarea financiară anuală a normelor de echipare, precum şi valoarea financiară a drepturilor de echipament, în cazul celor care lucrează în domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale.  În cazul acestora, se reduce şi compensaţia lunară pentru chirie.

Va fi eliminată şi prevederea care permite ca din bugetul asigurărilor pentru şomaj să fie subvenţionate cheltuielile cu angajarea temporară a şomerilor pentru executarea de lucrări şi activităţi de interes pentru comunităţile locale.

Revoluţionarii din decembrie 1989 şi urmaşii de erou-martir nu vor mai beneficia de transport gratuit cu mijloacele de transport în comun şi pe cale ferată.

Sprijinul acordat de stat sub forma trusoului pentru nou-născuţi va fi eliminat, iar persoanele concediate nu mai primesc plăţi compenensatorii.

 

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles