Ce a mai spus, pe 4 iulie, ambasadorul SUA, Mark Gitenstein

Mark Gitenstein-foto Razvan Chirita.Mediafax.ro

Pe 4 iulie SUA sărbătoresc Ziua Independenţei. Ca şi în alţi ani, La Ambasada SUA din Bucureşti s-a organizat o recepţie. Înaintea acestei recepţii, ambasadorul SUA în România, Mark Gitenstein, a declarat în cadrul unui interviu acordat agenţiilor de presă din ţară că “există o nemulţumire la nivel înalt atât la Bucureşti, cât şi la Washington privind faptul că o întâlnire bilaterală între preşedintele Barack Obama şi preşedintele Traian Băsescu nu a avut încă loc”.

“Lucrăm la asta, sunt amândoi oameni ocupaţi, au agende încărcate şi când va fi momentul potrivit, va avea loc întâlnirea”, a spus ambasadorul Gitenstein, care a evitat să răspundă dacă această întâlnire va avea loc anul acesta, cu ocazia semnării acordului privind amplasarea elementelor scutului antirachetă pe teritoriul României.

“Este o întrebare de un milion de dolari. Nu ştiu răspunsul la această întrebare. Este singura întrebare la care nu ştiu răspunsul”, a spus oficialul american.

Tot pentru Agerpres, ambasadorul SUA a spus că “cea mai mare preocupare a companiilor americane din România, în privinţa corupţiei se referă la concurenţa neloială în licitaţiile ministeriale. Există sentimentul că acestea sunt câştigate de cei care au făcut “lucruri nepotrivite”, a spus Gitenstein.

“Toţi ambasadorii americani din România ultimilor 15 ani au semnalat problema corupţiei, iar declaraţiile pe această temă nu reprezintă neapărat un subiect nou, aceasta fiind preocuparea majoră a companiilor americane din România sau interesate să investească aici, a mai declarat Gitenstein.

El a mai spus că Acordul privind scutul antirachetă va fi semnat în cursul acestui an, potrivit AGERPRES.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles