Cazare gratis in Delta pentru studenti si elevi contra … curatenie

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a declarat, că intentioneaza sa propună Ministerului Mediului gasirea unei modalitati de incurajare a studentilor si elevilor de a participa la actiuni de curatire a Deltei, in schimbul unor facilitati de cazare in acea zona.


Curăţirea Deltei este considerată de premier ca “un gest civic, care contribuie la punerea în valoare a valorilor naţionale şi europene ale Deltei”.

“Sunt convins că tinerii, îndeosebi, înţeleg acest lucru şi par să aibă un spirit civic mai puternic”, a afirmat primul-ministru, la deschiderea celei de-a patra ediţii a Simpozionului naţional “Avem o deltă, cum procedăm?”.

El a adăugat că apreciază, totodată, eforturile organizaţiilor neguvernamentale privind curăţirea de gunoaie a Deltei Dunării.

“Sunt lăudabile iniţiativele Asociaţiei “Salvaţi Dunărea şi Delta” de a desfăşura campanii de conştientizare a opiniei publice asupra problemei deşeurilor”, a spus şeful Executivului.

Tăriceanu a ţinut să sublinieze faptul că respectarea şi conservarea biosferei Deltei Dunării ‘nu reprezintă o opţiune, ci o obligaţie a tuturor’.

“Cel puţin noi, la Bucureşti, înţelegem acest lucru. Rămâne să vedem cum vor proceda autorităţile locale. Vreau să sper că vor ieşi din starea de nepăsare şi vor reuşi să se desprindă şi de cârdăşia intereselor economice pentru a privi cu mai multă seriozitate interesele de protecţie a Deltei” – a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

sursa: ROMPRES

What Next?

Related Articles