Catherine Ashton cere Rusiei realism în evaluarea situaţiei din Siria

Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă, a declarat într-o conferinţă de presă comună cu ministrul mexican de Externe, Patricia Espinosa, că “Rusia trebuie să recunoască realitatea situaţiei de pe teren din Siria”. Aceasta, în urma refuzului Moscovei de a accepta în cadrul Consiliului de Securitate al ONU a oricărei ingerinţe în situaţia internă din Siria.
“Mesajul meu către colegii mei ruşi este că şi ei ar trebui să recunoască realitatea situaţiei de pe teren şi să coboare cu picioarele pe pământ”, a spus Ashton.

Totodată, ea s-a declarat dezamăgită de cel de al doilea vot de veto ruso-chinez, la ONU, împotriva unei rezoluţii de condamnare a reprimării din Siria.

În urmă cu două zile, preşedintele rus Dmitri Medvedev a îndemnat comunitatea internaţională să “evite măsuri unilaterale pripite”.

Între timp, peste 80 de persoane au fost ucise joi în Siria, majoritatea fiind civili ucişi de forţele regimului Bashar al-Assad în oraşul Homs (centru), un fief al mişcării care contestă regimul lui Bashar al-Assad.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles