Câteva subiecte abordate de Obama în discursul de la a 68- a reuniune a Adunării Generale ONU

Obama la ONU. foto voxpolitics

Obama la ONU. foto voxpolitics

În discursul rostit la Adunarea Generală ONU, pe data de 24 septembrie, preşedintele american, Barack Obama, a atins mai multe subiecte “fierbinţi” din contextul internaţional actual.  
Un prim subiect a fost cel legat de Siria. Astfel, Obama s-a pronunţat în favoarea elaborării unei rezoluţii “puternice”, cu “consecinţe însemnate” asupra regimului din Siria, avertizând că Statele Unite sunt pregătite să intervină militar, informează AFP, preluat de MEDIAFAX.

“Este necesară o rezoluţie puternică a Consiliului de Securitate ONU pentru a vedea dacă regimul Bashar al-Assad îşi respectă angajamentele”, a declarat Obama de la tribuna Adunării Generale ONU, anunţând un ajutor suplimentar de 340 de milioane de dolari destinat opoziţiei siriene.

De altfel, preşedintele american a avertizat că Statele Unite menţin opţiunea unei intervenţii militare în Siria, dacă regimul de la Damasc nu va respecta angajamentele privind neutralizarea arsenalului chimic.

Referindu-se la criza nucleară iraniană, Obama şi-a exprimat deschiderea pentru continuarea eforturilor diplomatice, afirmând că aşteaptă “acţiuni” din partea noii administraţii de la Teheran.

“Disensiunile dintre Statele Unite şi Iran nu se vor rezolva de la o zi la alta”, a spus Obama, declarându-se “optimist” faţă de atitudinea noului preşedinte iranian, Hassan Rohani.

Referitor la Egipt, Barack Obama a avertizat că sprijinul acordat de Statele Unite acestei ţări este condiţionat de progresele democratice din această ţară. “Pe viitor, Statele Unite vor menţine o relaţie constructivă cu noul Guvern interimar egiptean, dar deja nu am mai livrat anumite tipuri de echipamente militare, iar susţinerea noastră va depinde de progresele democratice din Egipt”, a precizat Obama.

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles