Cât va fi salariul unui angajat temporar, potrivit proiectului noului Cod al muncii

Ultima variantă a Proiectului de modificare a Codului muncii,potrivit MEDIAFAX, prevede că “salariul primit de salariatul temporar pentru fiecare activitate se stabileşte prin negociere directă cu agentul de muncă temporară şi nu poate fi mai mic decât salariul minim brut pe ţară garantat în plată”.
Proiectul Codului muncii aflat în dezbatere publică prevede noi modalităţi de angajare, pe lângă contractul individual de muncă pe durată nedeterminată şi cel pe durată determinată, variante prezente în actuala legislaţie românească.

Astfel, printre modalităţile de angajare propuse sunt munca temporară, contractul de muncă fracţionată (cu normă parţială), munca la domiciliu şi contractul de ucenicie.

Prima dintre aceste modalităţi permite angajatorilor ca, pentru lucrări cu caracter temporar, să recurgă la serviciile unui agent, în cazul înlocuirii unui salariat cu contract individual de muncă suspendat sau în cazul prestării unor activităţi sezoniere.

Perioada de muncă temporară nu poate fi mai mare de 12 luni, însă, în anumite condiţii, poate fi prelungită, o singură dată, pentru o perioadă care, adăugată termenului iniţial, să nu depăşească 18 luni.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles