Carpathian Investments si-a vandut participatiile Atrium Center

Carpathian, fondul britanic de investiţii, a decis să îşi vândă participaţiile deţinute în cadrul proiectelor comerciale dezvoltate sub umbrela Atrium Center în oraşele Arad şi Cluj-Napoca. Motivul: datoriile prea mari acumulate.

Carpathian deţinea 75% din acţiunile companiei care a inaugurat mall-ul Atrium Center din Arad pe 24 martie, in urma unei investitii de peste 70 milioane de euro. Restul de 25% din acţiuni erau deţinute de compania Bogol Management.

Sub acest parteneriat urmau sa fie dezvoltate alte trei centre comerciale în oraşele Cluj-Napoca, Satu-Mare şi Baia Mare. Carpathian a decis însă să se retragă din proiectele de la Arad şi Cluj-Napoca.

Compania Glarstyle Limited, controlată de mai mulţi manageri ai Atrium Centers, a cumparat participatia de 75% deţinută de Carpathian în cadrul Atrium Center din Arad.

In acelasi timp, compania ungara Arcadom, constructorul mall-ului, a achiziţionat ulterior o participaţie de 50% din Atrium Center Arad. Arcadom avea de incasat 44 de milioane de euro in urma construcţiei Atrium Center, conform contractului încheiat cu dezvoltatorul mall-ului.

Carpathian va renunţa şi la participaţia de 75% deţinută în cadrul proiectului de la Cluj, acţiunile urmând să fie cumpărate tot de compania Glarstyle.

Pentru terenul de la Cluj, datoriile acumulate se ridică în prezent la 8,5 milioane de euro.

Sursa: Wall-Street

What Next?

Related Articles