Carnagiu în Parlamentul cecen

Purtătorul de cuvânt al Ministerului cecen de Interne, anunţat că clădirea Parlamentului cecen a fost atacată de rebeli, care au ucis mai mulţi membri ai serviciului de securitate şi au luat ostatici. Asediatorii au fost ucişi.

“Parlamentul a fost luat cu asalt. Au fost luaţi ostatici. Mai mulţi membri ai serviciului de securitate al Parlamentului au fost ucişi. Nu se ştie câţi. Un asistent al preşedintelui Parlamentului a fost rănit”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Toţi combatanţii rebeli care au atacat marţi dimineaţa Parlamentul cecen au fost ucişi de forţele guvernamentale, a afirmat o sursă din cadrul poliţiei acestei republici instabile din Caucazul rus, citată de Interfax.

“Operaţiunea s-a încheiat, toţi combatanţii au fost ucişi”, a dat asigurări sursa citată.

Agenţiile ruse Interfax şi RIA Novosti au afirmat că doi atacatori s-au aruncat în aer în interiorul clădirii. Patru angajaţi ai Parlamentului au fost ucişi în atac, potrivit surselor citate.

Această operaţiune este cea mai spectaculoasă din Cecenia de la atentatul comis de rebelii islamişti în august împotriva satului preşedintelui acestei republici din Caucazul rus, Ramzan Kadîrov.

Ministrul rus de Interne, Raşid Nurgaliev, se află în acest moment la Groznîi, potrivit unei surse din cadrul forţelor de ordine ruse de la Moscova, citate de Interfax.

După primul război cecen (1994-1996) dintre forţele ruse şi separatişti, rebeliunea s-a islamizat progresiv şi a depăşit frontierele cecene, pentru a se transforma la jumătatea anilor 2000 într-o mişcare islamistă armată activă în tot Caucazul de Nord.

Republicile din această regiune montană din sudul Rusiei sunt aproape zilnic teatrul unor atacuri, ambuscade sau atentate.

sursa: RIA Novosti

What Next?

Related Articles