Care vor fi prioritatile viitorului ambasador SUA in Romania

Mark Gitenstein, ambasadorul nominalizat de SUA în România a declarat, în timpul audierii sale în Senatul american, că va încerca să convingă România să investească în resursele necesare combaterii corupţiei şi să asigure companiilor americane un climat de corectitudine”.


În discursul susţinut marţi, 7 iulie, în faţa Comisiei pentru relaţii externe a Senatului SUA, avocatul Mark Gitenstein a insistat foarte mult pe reforma justiţiei şi combaterea corupţiei din România, a apreciat măsurile anticriză ale Guvernului de la Bucureşti şi a pus accent şi pe necesitatea reluării adopţiilor internaţionale şi a retrocedărilor proprietăţilor confiscate de stat.

“Există o prezenţă semnificativă a oamenilor de afaceri americani în România, dar putem şi vom face mai multe. Dacă voi fi numit, una dintre cele mai mari priorităţi ale mele va fi să îmbunătăţesc mediul pentru afacerile americane şi să cresc schimburile comerciale dintre cele două ţări”, a declarat Mark Gitenstein.

“Cheia pentru acest efort va fi să conving România să investească în resursele necesare pentru combaterea corupţiei, creşterea transparenţei, reformarea controalelor fiscale şi consolidarea unei justiţii independente şi a aparatului regulator”, a menţionat ambasadorul desemnat pentru România.

 

 

Sursa: NewsIn

What Next?

Related Articles