Care au fost primele locuri de munca ale unor miliardari americani

La întrebarea “care au fost primele locuri de muncă” ale unora dintre miliardarii americani, răspunsurile sunt următoarele: vânzătoare la alimentară, muncitor în benzinărie, vânzător de ziare pe stradă.

Acestea sunt câteva dintre primele locuri de muncă ale miliardarilor americani. Au ajuns la acest nivel, scrie Forbes,  citat de money.ro pentru că, deşi au început de la “munca de jos”, au profitat de o idee de business avută, de un parteneriat încheiat şi de o lecţie de profesionalism învăţată la primul job.

Realizatoarea de emisiuni TV Oprah Winfey (2,4 miliarde dolari) a lucrat ca vânzătoare la o alimentară. Ulterior, la 16 ani, Winfey prezenta ştirile la un post de radio local.

David Murdock (2,5 miliarde dolari), preşedintele Dole, cea mai mare  companie producătoare de fructe şi legume din lume, schimba uleiul maşinilor dintr-o benzinărie în tinereţe, după ce a abandonat şcoala în clasa a 9-a.

Steve Jobs şi-a început cariera în liceu cu un job de vară la Hewlett-Packard. Acolo l-a cunoscut pe Steve Wozniak alături de care a fondat Apple.

Fiecare dintre ei a învăţat câte ceva din această experienţă. Spre exemplu, să vinzi ziare la colţ de stradă la 12 ani pare să fie o activitate servilă, dar, dacă odată cu asta reuşeşti să elimini competiţia şi să te extinzi de la 2 străzi la 12, ai şanse să ajungi ca T. Boone Pickens, un mare petrolist american cu o avere de 1,5 miliarde de dolari.

“Lecţia cheie pe care am învăţat-o este că trebuie să fii mândru de cine eşti şi să ţinteşti spre servicii cât mai bune. Clienţii trebuie să fie fericiţi orice produs le oferi tu”, spune alt fost tânăr comerciant de ziare, Patrick McGovern, fondator al companiei Data Group, acum miliardar cu o avere de 3,1 mld. dolari.

 

 

Sursa: money.ro

What Next?

Related Articles