Cancelarul german Angela Merkel rămâne fermă pe poziţii

Angela Merkel - ferma pe pozitii. foto businesscover

Cancelarul german Angela Merkel rămâne fermă pe poziţii în faţa situaţiei ţărilor aparţinând zonei euro, care cer ajutoar Uniunii Europene. Aceasta, cu toate că la ultimul summit european de la sfârşitul lunii iunie păruse că cedează teren în faţa Italiei şi Spaniei, potrivit AFP, citat de AGERPRES.“Toate tentativele de a spune să fim solidari, dar fără să controlăm nimic, fără nicio contrapartidă, toate aceste tentative
nu vor avea nicio şansă în faţa mea, în faţa Germaniei’, a declarat cancelarul în cursul unui interviu acordat televiziunii  ZDF.

Ea a reafirmat, de asemenea, responsabilitatea ce revine statelor înseşi atunci când ajutorul este destinat doar sectorului bancar, aşa cum este cazul Spaniei în prezent.

“Guvernul spaniol este în mod evident garantul ajutoarelor în cadrul programului pentru Spania”, a spus ea, adăugând că nu a avut nicio discuţie despre o posibilă modificare a acestor reguli ale garanţiei în timpul summit-ului european.

Dacă acest ajutor este garantat într-adevăr de statul spaniol, care l-a cerut, şeful viitorului fond european de stabilitate , Klaus Regling, a afirmat că, “în viitor, dacă băncile vor fi autorizate să ceară direct un ajutor, garanţia statului lor nu ar mai fi necesară”.

Cancelarul german a afirmat însă că europenii “nu şi-au spus încă ultimul cuvânt cu privire la aceasta”.

Deputaţii germani trebuie să-şi exprime poziţia în 19 iulie, în cursul unei sesiuni extraordinare, despre ajutorul european maxim de 100 de miliarde de euro acordat Spaniei pentru a-şi recapitaliza băncile aflate în dificultate.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles

One Response to "Cancelarul german Angela Merkel rămâne fermă pe poziţii"

  1. Co.Stel says:

    Doamna Angela Merkel a ramas ferma pe pozitii fata de pashalacurile din UE. Cum nu e “democratic” si nu da bine sa ceara sa fie recunoscuta ca pashe si ca urmare a ramanerii ferme pe pozitii privind dorinta de a-si face numele renume, este mandra de noul nume: Angela Ferkel.