Campionatul Mondial de Fotbal marcat de un dublu antentat in Uganda

Cel puţin 64 de oameni au murit în Uganda şi alţi 65 au fost răniţi, după ce două localuri unde se adunaseră fani care urmăreau finala Campionatului Mondial de fotbal au fost aruncate în aer, in seara zilei de 11 iulie.

Printre victime se numără şi un american. Atentatele, petrecute la interval de 25 de minute unul de celălalt, au vizat un club şi un restaurant etiopian unde se transmitea în direct meciul dintre Spania şi Olanda.

Poliţia ugandeză suspectează că în spatele acestor atacuri sângeroase se află gruparea al-Shabab, cunoscută ca având legături cu Al-Qaeda.

Cel mai probabil bombele au fost detonate de kamikaze, dar ancheta va stabili ulterior circumstanţele exacte.

Preşedintele american Barack Obama a calificat duminică drept “laş” şi “regretabil” dublul  atentat de la Kampala, capitala ugandeză, a anunţat un purtător de cuvânt, citat de AFP, preluat de AGERPRES.

“Preşedintele este profund întristat de pierderile de vieţi omeneşti ce au rezultat din aceste atacuri laşe şi regretabile şi transmite condoleanţele sale victimelor şi familiilor acestora”, a declarat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitatea Naţională Mike Hammer.

“SUA sunt pregătite să furnizeze orice ajutor solicitat de guvernul ugandez”, a mai adăugat el.

 

Sursa:  Deutsche Welle, AGERPRES

What Next?

Related Articles