Campanie electorala pentru conducerea FMI

sigla FMI

Demisia lui Dominique Strauss-Kahn de la conducerea FMI a deschis competitia pentru ocuparea postului.

In acest moment si-au anuntat candidatura Ministrul francez de finanţe Christine Lagarde, mexicanul Agustin Carstens, si Guvernatorul Băncii Israelului, Stanley Fischer.

Ministrul francez de finanţe Christine Lagarde, aflată într-un turneu mondial în contextul candidaturii sale la şefia Fondului Monetar Internaţional, s-a declarat “încrezătoare” sâmbătă în şansele sale, în timpul unei scurte escale în Arabia Saudită, după o vizită în China.

Guvernatorul Băncii Israelului, Stanley Fischer, şi-a anunţat sâmbătă candidatura pentru postul de director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI). Ministrul israelian de finanţe Yuval Steinitz, reprezentantul statului evreu la FMI, a declarat că va sprijini şi ajuta candidatura lui Fischer.

Stanley Fischer, 67 de ani, un economist respectat pentru că a ajutat economia israeliană să traverseze criza financiară internaţională. Acesta va pleca din postura de outsider într-o cursă în care favoriţi par a fi ministrul francez de finanţe Christine Lagarde şi mexicanul Agustin Carstens, care joacă pe cartea ţărilor emergente.

Fischer, care a ocupat funcţii importante la Banca Mondială şi a fost numărul doi la FMI şi vicepreşedinte la Citigroup, a acceptat în martie un al doilea mandat de cinci ani în fruntea Băncii centrale a Israelului.

In sustinerea candidaturii sale, Agustin Carstens, se bazeaza pe spijinul statelor emergente.

sursa: AGERPRES

What Next?

Recent Articles

One Response to "Campanie electorala pentru conducerea FMI"

  1. sorin says:

    Fisher si-a depus candidatura foarte aproape de termenul limita legal de depunere a candidaturilor. A primit imediat sprijinul declarat al media financiara a Wall Street. Este increzator in sansele sale desi a depasit varsta limita impusa/standard a FMI. Are un atu foarte mare: economia si finantele Israelului s-au intarit incontinuu de la preluarea functiei de guvernator al bancii nationale a Israelului, in 2005.
    Lagarde, vazuta deja cu un picior pe functie, a fost candva asistenta congressmanului american Cohen si a absolvit un colegiu de fete in fieful prosperitatii evreiesti din State, orasul Bethesda.