Calendarul asumarii raspunderii de catre guvern pe legile privind asa-zisele masuri de austeritate

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat după şedinţa Birourilor Permanente reunite la care a participat şi premierul Emil Boc, că guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament asupra legilor privind măsurile de austeritate, luni, la ora 16.00 şi ora 17.00.

Mircea Geoană a precizat că s-a stabilit ca până vineri, la ora 20.00, să poată fi depuse amendamente la cele două legi pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea.

De asemenea, Guvernul “are răgaz” ca până luni, la ora 12.00, să evalueze amendamentale care vor fi depuse şi să decidă pe care le reţine, a adăugat Geoană.

Preşedintele Senatului a mai spus că, tot luni, la ora 16.00, Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru primul text de lege, iar la ora 17.00 urmează să-şi angajeze răspunderea pentru al doilea text.

Geoană a mai spus că, foarte probabil, moţiunea de cenzură anunţată de PSD va fi prezentată oficial marţea viitoare, după care va curge termenul de trei zile pentru convocarea unui nou plen reunit, destinat votului asupra moţiunii.

“În condiţiile în care în care şi la Senat şi la Camera Deputaţilor, la diverse voturi s-au observat mutaţii interesante şi mişcări de trupe aş spune că, nu îndrăznesc să sper la ce s-a întâmplat la precedenta moţiune în 2008, dar e clar că Guvernul este legat de un fir de aţă. (…) Zarurile sunt aruncate, în această clădire, uneori privită cu suspiciune, se va decide soarta a milioane de oameni din această ţară”, a mai afirmat preşedintele Senatului.

Geoană a făcut aceste declaraţii după şedinţa Birourilor Permanente ale celor două Camere, la care a participat şi prim-ministrul Emil Boc.

sursa: MEDIAFAX

 

What Next?

Related Articles