Bulgaria – stare de epidemie nationala

Ministerul bulgar al Sănătăţii a decretat starea de epidemie naţională din cauza răspândirii gripei A H1N1, care a provocat a şasea victimă, şi a anunţat o serie de măsuri, printre care închiderea şcolilor pe o perioadă nedeterminată.


Şcolile vor fi închise începând de luni pentru o perioadă nedeterminată. Autorităţile locale pot decide şi închiderea creşelor şi a universităţilor.

O altă măsură cuprinsă în planul de epidemie naţională constă în faptul că spitalele şi-au suspendat operaţiile programate şi vizitele obişnuite în cazul femeilor însărcinate şi a nou-născuţilor.

De asemenea, bulgarii sunt invitaţi să nu meargă în locuri publice precum teatrele şi cinematografele chiar dacă acestea nu sunt obligate să-şi închidă porţile.

Joi, Bulgaria a solicitat Comisiei Europene să o ajute să achiziţioneze de la state membre UE 200.000 de doze de medicamente împotriva virusului gripei A H1N1.

Bulgaria este singura ţară a UE care a adresat o asemenea solicitare Bruxelles-ului, potrivit comisarului european bulgar Meglena Kuneva.

 

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles