Bulgaria nu vrea să devină zonă-tampon în criza refugiaţilor

UNHCR foto premiumtimesMinistrul bulgar de Externe, Daniel Mitov, a declarat la Varna în cadrul reiuniunii miniştrilor pentru infrastructură rutieră, că “Bulgaria nu va accepta crearea unei zone-tampon pentru refugiaţi pe teritoriul său”, potrivit www.segabg, citată de AGERPRES.
“Atunci când vorbim despre cote, acestea nu rezolvă problema. Aceasta este o soluţie temporară pentru un număr anumit de persoane care să fie eventual repartizate în statele UE, iar acestea să preia solidar şi greutatea, şi răspunderea pentru aceste persoane care au nevoie de ajutor la un moment dat. Dar acest lucru nu rezolvă problema, nu descurajează presiunea migraţionistă şi fluxurile de refugiaţi, ba dimpotrivă”.

“Noi vorbim despre procesul invers: crearea de centre de migraţie în afara frontierelor UE şi acordarea de ajutor statelor care nu sunt membre ale UE, dar care deja au preluat o mare parte din greutate, aşa cum este Turcia. Cu siguranţă că partea turcă a cheltuit cu mult peste 6,5 miliarde de euro pentru crearea de condiţii pentru aceste persoane, cărora trebuie să li se acorde atenţie. Este nevoie ca aceste state să constituie baza în care refugiaţii să fie cazaţi şi să li se asigure condiţii normale de trai, iar statele membre ale UE şi toate celelalte state care au obligaţii în această privinţă să ajute”, a mai spus Daniel Mitov.

Sursa: www.segabg, AGERPRES

What Next?

Related Articles