Bucureşti – prima ediţie a Forumului Mării Negre pentru Energii Regenerabile

În intervalul 8-10 noiembrie, la Bucureşti se desfăşoară ediţia inaugurală a Forumului Mării Negre pentru Energii Regenerabile.

Forumul debutează luni, 8 noiembrie, cu expoziţia “Black Sea Exhibition on Renewable Energy – Distributors Day” şi este organizat de către Patronatele Româneşti din Industrie: ACPR – Alianţa Confederaţiilor Patronale din România, FPEN – Federaţia Patronală Energia, SUNE – Asociaţia Patronală Surse Noi de Energie şi Consiliul Judeţean Prahova, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe şi al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Forumul îşi propune o privire de ansamblu asupra politicilor referitoare la sursele de energii regenerabile (SER) şi cadrului în care sunt acestea promovate în regiunea Mării Negre.

De asemenea, se va avea în vedere identificarea exemplelor de succes, precum şi a obstacolelor în ceea ce priveşte promovarea SER şi vor fi examinate bunele practici cu privire la integrarea SER în cadrul energetic în regiune.

Alte puncte de discuţie vor include o evaluare generală asupra politicilor energetice şi schimbărilor climatice, aspectelor strategice ale mecanismelor de sprijin SER, integrarea SER în reţelele energetice, proiectele şi programe SER şi o proiecţie de viitor în acest domeniu. Evenimentul se doreşte a fi primul dintr-o serie de forumuri cu caracter anual, care urmează să fie organizate şi în alte ţări din regiunea Mării Negre.

Sursa: comunicat MAE

What Next?

Related Articles