Bucharest Business Forum

Timp de 2 zile la Bucuresti se desfăşoară Bucharest Business Forum. Evenimentul se adresează cu precădere mediului de afaceri din România şi din celelalte state riverane Dunării.

La acest eveniment participă reprezentanţi ai societăţii civile, federaţiilor şi sindicatelor din sectoarele de activitate vizate.

Prezent la deschiderea evenimentului, subsecretarul de stat în MAE, Răzvan-Horaţiu Radu, a descris Strategia drept: „un proiect în egală măsură regional şi european, care propune modelarea cooperării la Dunăre în funcţie de parametrii noi şi dinamici: dezvoltarea durabilă, securitatea energetică, reforma bugetului comunitar, politica de vecinătate şi cea de extindere a Uniunii Europene.”

„După o perioadă de consultări şi dialog cu toţi cei interesaţi, Comisia Europeană, prin vocea Direcţiei Generale pentru Politica Regională, este pregătită să lanseze un Plan de Acţiune al Strategiei Dunării, elaborat în colaborare cu statele din bazin. Acest document, consistent şi pragmatic, va relata despre potenţialul încă nevalorificat al Dunării şi despre acţiuni şi proiecte de interes transfrontalier. În acelaşi timp va avea în vedere misiunea complicată a statelor riverane de a reduce diferenţele, uneori semnificative, dintre nivelurile de dezvoltare ale regiunilor şi de a asigura compatibilitatea măsurilor de reformă naţionale cu valorile şi riguroasele principii ale Uniunii Europene. Mai mult decât atât, consider ca eforturile administraţiilor locale, regionale, naţionale sau comunitare de a închega o structură atât de complexă precum Strategia Dunării pot rămâne simple deziderate politice fără antrenarea sectorului privat…a oamenilor de afaceri, a celor care, într-o economie liberă, devin cheia competitivităţii şi a spiritului de iniţiativă” a adăugat Răzvan-Horaţiu Radu.

Pe 19 octombrie, lucrările continuă in grupuri de lucru tematice, care vor aborda următoarele subiecte: turism, cultură şi educaţie, modă şi industrie de design, industria alimentară şi sănătate, TIC (tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor), media şi agenda digitală, protecţia mediului – apă şi pădure şi manufactură şi industria chimică.

Sursa: comunicat MAE

What Next?

Related Articles