BREXITUL nu va avea un impact negativ asupra summitului NATO

Sediul NATO Bruxelles. foto mediafaxDecizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană nu va avea  un impact negativ asupra summitului alianţei militare NATO, programat la ]nceputul lunii viitoare. Declaraţia a fost făcută de Secretarul american de Stat al S.U.A, John Kerry, pe 27 iunie, estimând  că “NATO va fi şi mai puternic de acum înainte”.
Britanicii au votat la referendum joia trecută să părăsească Uniunea Europeană, şocând pieţele financiare globale si liderii politici din întreaga lume. Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama şi mulţi alţi lideri au îndemnat Marea Britanie să rămână în interiorul UE.

“Aşteptăm o reuniune NATO dură cu rezultate semnificative”, a spus Kerry, referindu-se summitul ce va avea loc la Varşovia pe 8-9 Iulie.
Kerry, care desfăşoară un scurt turneu la Londra şi Bruxelles, menit să liniştească aliaţii S.U.A în urma votului britanic, a subliniat că “22 de state europene, inclusiv Marea Britanie, fac parte din NATO”.

La Bruxelles, Kerry s-a întâlnit cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg si Înaltul reprezentant pentru afaceri externe şi probleme de securitate, Frederica Mogherini.

“După decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, cred că NATO a devenit şi mai puternică, ca platformă de cooperare între aliaţii NATO europeni,“ a spus Stoltenberg, a cărui ţară, Norvegia, este în NATO, dar nu şi în UE.

Kerry are programate alte întâlniri cu oficiali britanici la Londra, în decursul zilei de luni.

Primul Ministru, David Cameron, care a susţinut campania rămânerii Marii Britanii în UE, o să demisioneze în toamnă după ce Conservatorii au ales un alt lider.

Sursa: www.reuters.com

Thierheimer Walter-Wilhelm

What Next?

Related Articles