Boc şi Merkel au discutat despre aderarea României la Schengen

Aderarea României la Spaţiul Schengen a fost tema principală a convorbirilor oficiale dintre cancelarul german, Angela Merkel, şi premierul Emil Boc.

“România este conştientă de responsabilităţile pe care le implică aderarea la Spaţiul Schengen, mai ales în ceea ce priveşte securizarea graniţelor”, a declarat premierul.

Angela Merkel a atras atenţia asupra necesităţii continuării reformelor, dar a dat asigurări că “Germania va evalua România în vederea aderării la Spaţiul Schengen strict pe criteriile tehnice”.

Celelelate teme de discuţii s-au referit la intensificarea dialogului politic, economic şi cultural dintre cele două state, în contextul în care Germania este principalul partener economic al României.

Angela Merkel a început pe 12 octombrie cea de-a doua vizită în România de când este şef al guvernului de la Berlin, prima prezenţă fiind prilejuită de summitul NATO din aprilie 2008.

În jurul prânzului, cancelarul german urmează să aibă o nouă serie de convorbiri oficiale cu preşedintele Traian Băsescu.

Sursa: RADOR

What Next?

Related Articles