Boc este infantil?

Prezent la inaugurarea “guvernamentală” a tronsonului de autostradă de 12 km?! (tronsonul a fost deschis circulaţiei publice de ceva vreme), premierul boc s-a dat din nou în stambă, testând, explicând, declarând, tâind panglici, etc. Acesta a declarat plin de emfază că “toamna se numără kilometrii de autostradă”. Că parcă 10-12 km înseamnă ceva pentru economia României?!

Ce a uitat să ne spună boc:

Anul acesta, România nu a plătit un euro companiei Bechtel care construieşte autostrada Transilvania. Faptul că banii vor fi viraţi firmei Bechtel abia la anul, face ca guvernul să plătească în plus dobânzi de 4,5 milioane de euro. Prevedere standard în ORICE contract comercial.

Costurile tronsonului de 12 kilometri dintre Turda şi Câmpia Turzii ajung la 90 de milioane de euro. Astfel, Guvernul va plăti pentru suma neachitată dobânzi de întârziere care ajung la 4,5 milioane de euro.

Lungimea tronsonului este de 12 km cu tot cu lungimea nodurilor de conectare a autostrăzii la reţeaua de drumuri naţionale.

Anul acesta guvernul a plătit Bechtel 441 milioane euro datorie din 2009 când s-a lucrat pentru campania electorală pentru prezidenţiale. Penalităţile pentru întârziere au fost în consecinţă. Bechtel şi-a recuperat datoriile doar după ce a notificat guvernul boc că, concediază 2200 de muncitori (pe toţi).

sursa: antena3.ro

What Next?

Related Articles