Boc cere autorităţilor să atace în instanţă decizia Rompetrol de a da acţiuni statului în contul datoriei

Primul-ministru, Emil Boc, a anunţat că a mandatat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Ministerul Finanţelor Publice (MFP) să atace în instanţă hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor Rompetrol de conversie în acţiuni a datoriei companiei către statul român.

Emil Boc a mai susţinut că “mişcarea” făcută de compania petrolieră controlată de grupul kazah KazMunaiGaz “este ilegală”.

“Punctul meu de vedere este că Rompetrol trebuia să plătească toţi banii şi din acest punct de vedere. Cred că ceea ce a făcut Rompetrol este în afara legii şi-i vom acţiona în instanţă pentru recuperarea banilor. Ei aveau obligaţia să plătească întreaga datorie până la 30 septembrie”, a argumentat premierul.

Emil Boc a reliefat că datoria Rompetrol către statul român, de 500 de milioane de euro, “a fost generată de Guvernul condus de social-democratul Adrian Năstase, printr-o ordonanţă de urgenţă din anul 2003″.

În context, el a negat că, în calitate de membru al Comisiei juridice a camerei Deputaţilor, la acea vreme, ar fi votat pentru aprobarea respectivei ordonanţe. “Nici poveste, eu nu am votat o asemenea ordonanţă. (…) Ea a fost adoptată de Guvernul Năstase în 2003, asta este realitatea”, a afirmat Emil Boc.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles