Boagiu ne “ameninţă” cu construcţia de autostrăzi

Autostrazile din România au rămas după dezbateri sterile mai mult pe planşă decât pe teren

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat că România va fi în acest an un şantier, pentru că avem bani pentru dezvoltarea infrastructurii de autostrăzi.

Puncte de vedere exprimate de Anca Boagiu privitoare la construirea de autostrăzi:

– prioritatea majoră pentru anul 2011 este acela de a demara programul de autostrăzi;

– România are la dispoziţie pentru infrastructura de autostrăzi şi căi ferate, 5,6 miliarde euro, bani alocaţi de Uniunea Europeană, în care intră şi contribuţia naţională;

– banii sunt în conturi şi aşteaptă să fie contractaţi;

– la ora actuală, România duce lipsă de constructori specializaţi şi are nevoie de expertiza specialiştilor. “Am constatat că atunci când trebuie să facem drumuri nu putem să le facem decât cu agricultori, nu cu drumari. Drumurile trebuie făcute cu drumari, construcţiile cu constructori. România are nevoie de expertiza fiecăruia dintre noi pentru a face treabă. Acesta este cel mai mare program de autostrăzi care a fost derulat în România până acum’, a spus Anca Boagiu.

– directorii sau reprezentanţii companiilor implicate în licitaţii de lucrări abordează angajaţii MTI cu scopul de vedea în ce stadiu se află dosarele depuse;

Pentru această vară este prevăzută lansarea unor proiecte privind construcţia a 220 de km de autostradă, cu finanţare din fonduri europene, care au termen de execuţie în 2013. Din seria de programe anterioare, sunt în derulare lucrări pe 243 de km de autostradă care vor fi finalizaţi în următorii doi ani.

Programul Operaţional Sectorial – Transport prevedea lansarea în 2010-2011 a lucrărilor la 288,8 km de autostradă, în valoare de 2,5 miliarde euro şi a 138,7 km de centuri ocolitoare în valoare de 539 milioane euro.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles