BNR- majorare a prognozei de inflaţie pentru acest an de la 3,4% la 3,6%

Banca Naţională a României (BNR) a majorat prognoza de inflaţie pentru acest an de la 3,4% la 3,6%. Pentru sfârşitul anului 2012, BNR estimează o rată anuală a inflaţiei de 3,2%.
Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a mai declarat că “BNR previzionează o reluare a dezinflaţiei începând cu primul trimestru din 2011″.

“Previzionăm o reluare a dezinflaţiei începînd cu primul trimestru al acestui an. Curba dezinflaţiei are o caracteristică evidentă, formată din două reduceri masive. Prima va fi în acest trimestru, cu precădere în luna ianuarie (…) În următoarele zile se va observa acest lucru, când INS va publica datele, probabil că inflaţia anuală va scădea sub 7%.

“Urmează câteva luni de cvasi-stagnare, deoarece în anul precedent inflaţia până în vară a fost relativ scăzută (…) şi apoi o reducere mult mai importantă în trimestrul al treilea, în timpul lunilor de vară, cu intrarea inflaţiei anuale în intervalul de variaţie şi menţinerea în acest interval întreg anul”, a mai spus Isărescu.

Sursa: Amos News

What Next?

Related Articles