Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor nu mai are nevoie de cvorum pentru a adopta decizii

Proiectul propus de PDL de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţii, prin care se elimină obligativitatea cvorumului pentru şedinţele Biroului Permanent al acestui for legislativ, deciziile putând fi luate cu majoritatea celor prezenţi, a fost adoptat de plenul Camerei la şedinţă participând doar deputaţii puterii.

Proiectul a fost adoptat cu 173 de voturi “pentru”, 3 voturi “împotrivă” şi 2 abţineri.

Potrivit proiectului, materialele înscrie pe ordinea de zi a şedinţelor Biroului permanent al Camerei se vor putea aproba sau respinge cu votul “majorităţii celor prezenţi”.

PDL speră ca prin această modificare a Regulamentului să fie deblocată activitatea Camerei Deputaţilor, unde reuniunile Biroului permanent al Camerei nu s-au mai putut ţine de două luni, din lipsă de cvorum, din cauza boicotului reprezentanţilor PSD şi ai PNL, care au refuzat să participe acuzând-o pe Roberta Anastase, preşedintele Camerei, de “fraudarea” votului la Legea pensiilor.

“Îi obligăm pe reprezentanţii PSD şi ai PNL să vină la muncă”, a declarat, săptămâna trecută, preşedintele Comisiei de regulament Iustin Cionca Arghir (PDL), după ce acest proiect de modificare a Regulamentului a trecut de comisie.

Proiectul de modificare a Regulamentului a fost dezbătut şi votat în absenţa deputaţilor PSD şi ai PNL, care au anunţat că îşi continuă boicotul şi nu participă la lucrările Camerei, atunci când acestea sunt conduse de Roberta Anastase.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles