Birocratia europeana un lux prea mare pentru state lovite de criza

Pensionarea la 50 de ani, cu pensie de 9.000 de euro pe lună pentru funcţionarii din UE! Ei cum vi se pare?

E de la sine înţeles de ce tot felul de personaje se înghesuie pe căi legale sau subterfugii să ajungă în astfel de posturi.

În acest an, 340 de functionari se vor pensiona la 50 de ani cu o pensie de 9000 de euro pe lună.

Motivaţia: Pentru a sprijini personalul nou, provenit din mai tinerele state membre ale UE (Polonia, Malta, alte ţări din Europa de Est …) să ocupe  funcţii în aparatul birocratic  al instituţiilor UE, funcţionarii din ţările membre cu tradiţie (ca Belgia, Franţa, Germania ..) vor primi din partea Europei, aceasta oferta: pensionarea la 50 de ani cu o pensie de 9000 de euro pe lună.

Iar Legea privind pensionarea tocmai a fost aprobată.

Chiar şi europarlamentarii, care cu toate acestea, beneficiaza de regimuri speciale, nu primesc o treime din ceea ce primesc aceşti domni…

Câteva exemple:

Giovanni Buttarelli, care ocupa postul de Asistent Supervizor de protecţia datelor, va primi după numai 1 an şi 11 luni de serviciu (noiembrie 2010), o pensie de 1 515 € / lună. Echivalentul a ceea ce se “oferă” , în medie, unui angajat francez din sectorul privat, după o carieră completă (40 ani).

Colegul său, Peter Hustinx, si-a văzut contractul reînnoit cu încă 5 ani. Acesta va avea dreptul la aproape

 

9 000 € de pensie pe lună.

Roger Grass, grefier al Curţii de Justiţie , va primi  12 500 € pensie pe lună.

Pernilla Lindh, judecător la Tribunalul de Primă Instanţă, 12 900 € pe lună.

Dámaso Ruiz-Jarabo Colomer, avocat general, 14 000 € pe lună.

Listă de verificare
 
Iniţial, aceste pensii de nababi au fost rezervate doar membrilor Comisiei Europene, dar de-a lungul anilor, acestea au fost acordate si altor angajaţi.
Acum, ei sunt o adevărată armată care se bucură de drepturi princiare: vorbim de judecători, magistraţi, grefieri, controlori, mediatori, etc.

La ora în care viitorul pensiilor în toate ţările UE este serios compromis de violenţa crizei economice şi de brutalitatea unui şoc demografic, oficialii europeni au, pe cheltuiala cetăţenilor europeni, pensie de 12 500 – 14 000 € / lună după doar 15 de ani de carieră, fără măcar a contribui cu ceva pentru ea.

Deja, la nivel european, mass media, dar şi simplii cetăţeni alertaţi de amploarea fenomenului, au postat în presa scrisă şi online materiale de protest pentru activarea organizaţiilor civice europene.

Mai mult, s-a efectuat un studiu precis şi documentat, preluat deja de către mass-media.


DANK Media

What Next?

Recent Articles