Becali se exprimă în scris despre importanţa White Stream

Până şi Gigi Becali şi-a dat seama de importanţa aprovizionării cu gaze a Europei, implicit a României. Astfel, el ar fi declarat, în scris, în Parlamentul European următoarele:

“Discutăm astăzi despre securitatea aprovizionării cu gaze. Noi discutăm, iarna se apropie. În ianuarie 2009, criza gazelor naturale dintre Rusia şi Ucraina a demonstrat că în întreaga Europă a crescut dependenţa de importuri. Cu această ocazie au crescut şi riscurile legate de furnizare şi tranzit. De aceea în Europa este încă nevoie de investiţii în infrastructuri. Cât va dura execuţia acestor infrastructuri? Câţiva ani, in mod sigur. Ne permitem această durată când fiecare iarnă înseamnă o noua criză a gazului?”

“Câte concesii va mai trebui să facem Ucrainei şi Rusiei până atunci? Eu cred că ar trebui să identificăm şi să ne pregătim pentru o soluţie alternativă atât ca sursă, dar şi ca reţea care să combine aspectele interne și dimensiunile externe. Când spun alternativă, mă gândesc la Azerbaidjan, Georgia, Marea Neagra, România, Bulgaria, la ceea ce specialiştii numesc „White Stream”.
Consilierii care scriu declaraţiile europarlamentarului să trăiască!

Sursa: Realitatea

What Next?

Related Articles