BCR continua programul “Prima Casa”

Banca Comercială Română (BCR) continuă programul Prima Casă pentru solicitanţii care au antecontractele de vânzare-cumpărare, încheiate până în data de 15 februarie 2010 inclusiv, se arată într-un comunicat al BCR, preluat de AGERPRES.


Decizia BCR survine ca urmare a publicării Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial din 12 ianuarie 2010. BCR a continuat şi după 31 decembrie 2009 să primească dosare de credit pentru analiză prin programul “Prima Casă”.

“Pentru BCR şi clienţii săi programul Prima Casă este un real succes. Avem o pondere de 42 la sută în program. Credem că programul reprezintă un sprijin real pentru români. România are nevoie de cât mai multe astfel de programe care pot să genereze creştere economică reală, programe pe care BCR le promovează şi le şi susţine în mod consecvent”, a declarat Ştefan Coroianu, director executiv Direcţia Credite Retail BCR.

BCR a aprobat până în prezent peste 5.700 de dosare de credit “Prima Casă” în valoare de peste 236 milioane euro, din care 95 la sută reprezintă tranzacţii cu locuinţe finalizate. Mai sunt aprobate financiar 1.400 de dosare la care solicitanţii trebuie să vină cu documentele locuinţei care va fi cumpărată şi în analiză încă aproape 400 de documentaţii însumând mai mult de 14 milioane euro.

BCR a demarat creditarea prin programul Prima Casa la începutul lunii august 2009. BCR are alocat cel mai mare plafon de garantare, de 420 milioane euro.

 

 

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles