Bashar al-Assad neagă folosirea armelor chimice de forţele fidele lui

Bashar al Assad. presedintele Siriei. nytimes.jpg.

Bashar al Assad. presedintele Siriei. nytimes.jpg.

Într-un interviu acordat agenţiei de presă argentiniene Telam şi cotidianului Clarin, preşedintele sirian Bashar al-Assad a negat că forţele sale ar folosi arme chimice împotriva rebelilor şi a dat asigurări că nu va demisiona, citează AFP, preluat de AGERPRES.
Assad a declarat că informaţiile lansate de surse occidentale privind posibile atacuri cu arme chimice din partea forţelor guvernamentale siriene sunt de fapt o justificare prin care se pregăteşte opinia publică în legătură cu o intervenţie militară în Siria.

“Acuzaţii împotriva Siriei privind utilizarea de arme chimice sau privind demisia mea se fac auzite în fiecare zi. Probabil, este vorba de un preludiu pentru un război împotriva ţării noastre”, a declarat Assad.

Assad a dat asigurări că nu are de gând să demisioneze.

Referitor la declaraţiile secretarului de stat al SUA, John Kerry, care i-a cerut să plece de la putere, Assad a exclus această posibilitate.
“Să demisionezi înseamnă să dai bir cu fugiţii’, a spus Assad.

“Nu ştiu dacă John Kerry sau un altul a fost împuternicit de poporul sirian să spună în numele său cine să plece şi cine să rămână. Acest lucru îl va decide poporul sirian, în timpul alegerilor prezidenţiale din 2014′, a declarat Bashar al-Assad în finalul interviului.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles