Băsescu: România va începe să fie mai dură în rezolvarea problematicii rromilor

În cadrul întrevederii de la Palatul Cotroceni cu Înaltul Comisar pentru Minorităţi Naţionale al OSCE, Knut Vollebaeck, care efectuează o vizită în ţara noastră, Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că problema romilor este “cea mai sensibilă” şi că România va începe să fie ceva mai dură în rezolvarea acestui subiect.

“Vom începe să fim ceva mai duri, de exemplu să nu mai plătim alocaţiile dacă părinţii nu îşi trimit copiii la şcoală. Până acum am fost foarte flexibili, dar trebuie să facem ceva”, a declarat şeful statului.

Preşedintele a subliniat că sugestiile în rezolvarea acestui subiect sunt binevenite şi că există o lipsă de înţelegere profundă, chiar la nivel european, a acestei probleme.

“Există o lipsă de înţelegere faţă de cât de adâncă este această problemă, chiar la nivel european, dar ne asumăm responsabilitatea faţă de cetăţenii noştri. Nu încercăm să punem această problemă la nivel european, dar în acelaşi timp este nevoie de o cooperare la nivel european”, a explicat Traian Băsescu.

Înaltul Comisar pentru Minorităţi Naţionale al OSCE s-a întâlnit luni cu ministrul român al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, iar marţi cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi cu preşedintele Comisiei de politică externă din Camera Deputaţilor, Attila Korodi.

El mai are programate întâlniri oficiale cu preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, Nicolae Păun, cu vicepremierul Marko Bela şi cu secretarul de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu.

Traian Băsescu declarase înaintea încordării dinrelaţia cu Parisul, că problematica rromilor este una europeană nu un aromânească.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles

One Response to "Băsescu: România va începe să fie mai dură în rezolvarea problematicii rromilor"

 1. Grig says:

  Deci:
  Inaltul comisar … Minoritati Nationale s-a intalnit cu inalte oficialitati ale statului roman (bashca Basescu):
  – Baconschi
  – Attila Korodi
  – Nicolae Păun
  – Marko Bela
  – Bogdan Aurescu
  Care din ei e romanul?
  Si, in afara de Paun (tzigan de complezentza), ailalti parca stiam ca vor sa-i eutanasieze! Cred ca baiatu’ ala e bufetier la OSCE !