Basescu s-a suparat pe politisti si pe jandarmi

Se pare că preşedintele s-a supărat pe poliţişti. Şi pe jandarmi, deopotrivă. Astfel, el a dat dispoziţie ca “efectivele Ministerului Administraţiei şi Internelor să nu mai participe la asigurarea protecţiei sale, începând de vineri, ora 17.00″.

Această decizie a fost luată în contextul participării unor angajaţi ai ministerului Internelor la marşul “ilegal” de protest de pe 24 septembrie.

Surse oficiale au menţionat că decizia a fost luată în contextul participării unor angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor la un marş desfăşurat cu încălcarea prevederilor legale în vigoare.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan.

“Preşedintele României poate să ceară să fie însoţit de poliţişti sau poate să stea la toate semafoarele. SPP nu are prerogative de a opri circulaţia”, a declarat Toader Paraschiv,  vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.

“Va fi demis în scurt timp şeful jandarmariei, iar şeful de obiectiv de la Palatul Victoria va fi cercetat de parchetul militar pentru neefectuarea atribuţiilor de serviciu. Adică pentru că nu ne-au ciomăgit şi ne-au lăsat să mergem în miting. Vizavi de însoţirea coloanei cesta va apela la poliţia militară. Păcat că preşedintele nu respectă legea pentru că scrie clar care sunt atribuţiile Poliţiei Rutiere”, a declarat Florian Ioniţă,  liderul  SNPPC Prahova, citat de Realitatea.

“Instituţia prezindeţială dă dovadă de laşitate şi o lipsa dialogului social cu instituţiile statului. Ne asteptăm ca ministrul să vină să discute cu poliţiştii şi la fel şi preşedintele. Nu să vină acum să renunţe la insituţiile statului, asta e un orgoliu. Cred că e o decizie luată la nervi, peste noapte. M-au sunat colegi de-ai mei că au fost sunaţi să-i ameninţe, că îi bagă la trageripe 7 octombrie, numai ca să nu vină la proteste să îţi ceară drepturile”, a declarat  Marius Idiţă, vicepreşedintele Pro Lex.

Ministerul de Interne confirmă că au primit o informare oficială în acest sens.

“Am primit o informare de la Ministerul Administraţiei şi Internelor ni s-a comunicat că  nici o structura a poliţie naţionale nu va fi antrenată în măsurile de securitate care se iau faţă de preşedintele României. Se referă la însoţirea coloanei oficiale”, a declarat Raluca Seucan, purtătorul de cuvânt al IGPR.

Sursa: MEDIAFAX, Realitatea

What Next?

Related Articles