Băsescu contrazis de ministerul francez de externe

Contrar celor afirmate de Preşedintele Băsescu, Ministerul francez al Afacerilor Externe, a afirmat că Franţa preferă să aştepte vara anului 2011 pentru aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

MAE francez consideră că o aderare în martie nu întruneşte condiţiile care să asigure integritatea şi securitatea acestui spaţiu comun.

Potrivit acestuia, în raportul din iulie 2010, Comisia Europeană a constatat “evoluţiile, dar a subliniat mai ales progresele importante care mai sunt de făcut”. “Un sistem administrativ şi judiciar imparţial, independent şi eficient, dotat cu mijloace suficiente, este indispensabil pentru a permite o bună funcţionare a politicilor UE şi a le asigura cetăţenilor accesul la toate beneficiile şi oportunităţile oferite de apartenenţa la Uniune”, a subliniat Bernard Valero.

Miercuri, secretarul de stat francez pentru afaceri europene Pierre Lellouche afirmase că frontiera dintre România şi Republica Moldova este controlată necorespunzător şi că Parisul va face în aşa fel încât decizia cu privire la intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen să nu fie luată înainte de vara anului 2011.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că Franţa, Olanda şi Germania, precum şi celelalte state au fost de acord, miercuri, în COREPER, cu decizia de a transmite mai departe PE decizia privind aderarea României la Spaţiul Schengen. El a precizat că doreşte să facă această observaţie ca urmare a interpretărilor care au fost date în România declaraţiilor “unui om politic”. Este vorba despre secretarul de stat pentru afaceri europene al Franţei, Pierre Lellouche, care a declarat, potrivit AFP, că Franţa va face în aşa fel încât decizia europeană cu privire la intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen să nu fie luată până în vara lui 2011.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles